Glazen achterwand keuken

Een glazen achterwand voor uw keuken is een originele manier om de keuken een moderne en ontspannen uitstraling te bezorgen met behulp van prachtig glas. Daarbij is een glazen keukenachterwand duurzaam en zijn deze tegenwoordig steeds populairder aan het worden. Dit is logisch, gekeken naar de voordelen die een glazen achterwand in de keuken met zich meebrengt.

De voordelen van een glazen achterwand keuken

Glazen achterwanden voor de keuken laten zich kenmerken door enkele unieke voordelen in vergelijking met andere materialen die men veelal gebruikt in de keuken zoals kunststof, aluminium, RVS etc. De voordelen van glas zullen nu een voor een besproken worden.
 • Glazen achterwand keuken voordeel 1: U kunt uw glazen keukenachterwand zelf samenstellen. U heeft de keuze uit alle kleuren die er zijn. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld een neutrale kleur of juist voor een kleur die past bij het design van uw keuken. Daarnaast is er de mogelijkheid te kiezen voor diverse texturen en motieven in het glas. Andere mogelijkheden zijn een weerspiegeling in het glas aanbrengen (of juist niet). Op deze manier kan u dus creatief zijn met het ontwerp.
 • Voordeel 2: Uw keuken wordt visueel groter door glas. Dit komt door een unieke eigenschap van Glas. Glas reflecteert het licht in plaats van dat dit het absorbeert. Resultaat hiervan is een lichtere en ruimtelijkere keuken.
 • Voordeel 3: Het onderhoud van een wand van glas is erg makkelijk. Een glazen achterwand keuken is snel schoon doordat het oppervlak glad is en het uit 1 stuk bestaat. Er zitten dus geen voegen en naden in het glas waar vuil zich kan op gaan hopen.
 • Voordeel 4: Een achterwand van glas is het puntje op de i van uw keuken. Het staat geweldig en maakt de keuken af. Deze achterwanden geven u uw keuken een luxueuze uitstraling.
Zoals u ziet kenmerkt een glazen achterwand zich door diverse voordelen in vergelijking met andere materialen. Onze specialisten kunnen uw glazen achterwand keuken op maat ontwikkelen.

Een glazen achterwand keuken op maat door DVDB Glas

Wij (DVDB Glas) zijn een betrouwbare glashandel en zeer bekend in Rotterdam en omgeving door onze glazen achterwand voor in de keuken. Vanuit onze eigen slijperij werken onze vaklui aan uw op maat gemaakte producten/achterwanden. Maatwerk wil zeggen dat de glazen wand voor uw keuken is aangepast aan de specifieke situatie van uw keuken . Op deze manier past de glazen plaat die uit 1 gedeelte bestaat precies in uw keuken. Om in uw wensen te voorzien is het belangrijk om nauwkeurig te meten. De maten kunnen door u zelf of door onze eigen inmeet service nauwkeurig worden opgenomen. De glazen achterwand voor in de keuken zal hierdoor perfect passen!

Keuze uit het type glas voor uw glazen achterwand keuken

Onze glazen achterwand keuken kunnen worden geleverd in alle soorten glas. Wij houden rekening met de warmte die van uw kookplaat af komt. Normaal glas kan door verschillen in de spanning op den duur gaan barsten. DVDB glas maakt enkel gebruik van glas van hoge kwaliteit dat bestand is tegen de warmte van elk type kookplaat. U heeft de keuze uit de volgende glassoorten:
 • Enkel figuurglas
 • Floatglas
 • Draadglas
 • Spiegelglas
 • Gelaagd glas
 • Kristal glas. Hier maken wij in de meeste gevallen gebruik van bij het ontwikkelen van een glazen achterwand keuken. Dit glas is namelijk extra helder en gezuiverd. Dit resulteert in betere kleuren in vergelijking met bijvoorbeeld floatglas (normaal glas). Dit glas heeft namelijk van nature een groene kleur en kan de kleur die u heeft gekozen minder tot zijn recht laten komen.

Kleurkeuze glas/glazen achterwand keuken

Naast het type glas heeft u voor de glazen achterwand keuken de keuze voor een specifieke kleur glas. De kleur bepaald in grote mate de uitstraling van uw keuken. De kleur moet daarbij goed matchen met de rest van uw keuken. Om deze redenen moet er goed worden nagedacht over de kleurkeuze. Bij DVDB glas is er qua aanbod van kleuren voor glazen achterwanden van alles mogelijk. Wij helpen u graag met het maken van een geschikte keuze. Dit is namelijk een van onze specialiteiten. Aan de hand van diverse kleurstalen kunt u een prachtige kleur voor uw glazen achterwand in de keuken bepalen.

Uw glazen achterwand keuken in combinatie met ander materiaal

Naast een volledige glazen achterwand in de keuken bestaat bij ons de optie om glas te combineren met andere bekende materialen. Zo hebben wij enkele klanten gehad die tegels in zijn keuken combineerde met een wand achter het fornuis. Wat ook is voorgekomen is een combinatie van RVS met glas. Bij DVDB glas zijn er diverse mogelijkheden op dit gebied. Uw wensen kunt u bespreken met een van onze deskundigen. Waarom uw glazen keukenachterwand /laten ontwikkelen door DVDB Glas? Onze resultaatgerichte glasspecialisten zijn goed opgeleid en hebben de benodigde kennis inzake glasbewerking van keuken achterwanden en montage. Iedere situatie weten zij voor u op te lossen. U bent altijd verzekerd van de scherpst mogelijke prijs door onze grote inkoopvolumes. Wij bieden u daarnaast de mogelijkheid om in onze showroom ideeën op te doen, zodat al in een vroeg stadium volledig ingespeeld kan worden op uw wensen inzake de glazen achterwand voor de keuken.

De levertijd na bestelling van een glazen achterwand keuken

Na het meten van de maten van uw keuken leveren we het bestelde product binnen 14 dagen af op uw adres. De montage van de glazen achterwand in de keuken doen wij graag voor u (regio Zuid-Holland).

Meer informatie over de prijzen van glazen achterwand keuken?

Voordat u een beslissing maakt voor een geschikte wand voor uw keuken bent u waarschijnlijk benieuwd naar de prijs van een glazen keuken achterwand bij DVDB Glas? Hiervoor kan u vrijblijvend een offerte aan vragen. Neem contact op met een van onze deskundigen. Dit kunt u doen op de volgende manieren:
 1. Stuur een mail naar info@dvdbglas.nl. Wij nemen wanneer mogelijk contact met u op.
 2. Vul het contactformulier op de contactpagina in.
 3. Bel een van onze specialisten op Tel. 06-34217020 / 0180-325804. (Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00) Wij hopen snel van u te horen!
Glazen achterwand Keuken | DVDB Glas |

Referenties

Wat onze klanten denken