Selecteer een pagina

DVDB Nieuws

Van eenmanszaak tot groothandel in glas

Hij begon ooit voor zichzelf in de grote economische crisis van deze eeuw. In de huidige mondiale gezondheidscrisis is het bedrijf van Dennis van den Berg, DVDB Glas, drukker dan ooit. Met de opening van een groot nieuw onderkomen in Nieuwerkerk aan den IJssel als heuglijke mijlpaal.

In 2009 had Dennis van den Berg al tien jaar ervaring op zak in een glasbedrijf. Begin dat jaar stapte hij over naar een andere werkgever, om daar krap drie maanden later slachtoffer te worden van een reorganisatie. Lang zat hij echter niet thuis. ‘Ik had er al eerder over gedacht om voor mezelf te beginnen’, zo kijkt hij terug. ‘Nu was de keuze niet zo moeilijk, want ik had even niks anders. Ik heb een busje gekocht, heb wat oude bekenden gebeld bij bouwbedrijven en ben als glaszetter begonnen. Dat ging eigenlijk meteen goed. Ik begon op urenbasis te werken voor aannemers, schildersbedrijven en bouwbedrijven. En Werkspot kwam net op in die tijd. Daar heb ik best wat werk vandaan gehaald.’

Glas in de groei

Van den Berg heeft een koksopleiding op zak, een paar jaar MEAO en een achtergrond in de metaaltechniek. ‘Ik ben eigenlijk bij toeval het glas ingerold. Dat geldt voor de meeste mensen in het glas, want er is geen echte opleiding voor. Glas zetten is ook geen hogeschoolwerk hoor. Als je een hamer kunt hanteren, dan kun je het. Hoewel wij met DVDB Glas inmiddels wel een andere tak van sport beoefenen, met hard glas en glas in kantoren bijvoorbeeld. ‘DVDB Glas groeide in de loop der jaren uit tot een compleet glasbedrijf. Een groothandel die uit een grote voorraad alles op maat kan leveren: deuren, doucheschermen, achtergronden voor keukens, tafels, kantoorinrichting. ‘In 2011 trof ik een oud-collega waarmee ik het bedrijf heb uitgebouwd tot wat het nu is. We huurden een klein pand en kochten stap voor stap de machines erbij: een snijmachine, een slijpmachine, een boormachine. Dat zijn hele kostbare apparaten, dus we hebben het machinepark geleidelijk uitgebouwd. We kunnen er alle mogelijke bewerkingen mee uitvoeren. In 2021 hebben we ons nieuwe pand geopend. Hier hebben we 1600 vierkante meter ruimte met alle faciliteiten die we nodig hebben en waar we nog kunnen doorgroeien.’

Flexibiliteit

Het is altijd groei met beleid, want het is juist de kleinschaligheid en flexibiliteit waarmee DVDB Glas zich onderscheidt in de markt, weet Dennis van den Berg.’ We hebben veel glas op voorraad. Daardoor kunnen we relatief snel leveren en monteren. En we hebben nog altijd de flexibiliteit in onze organisatie om snel een paar ruitjes tussendoor te maken. Dat is waardoor klanten ons vinden. Hoewel we ook gevraagd worden voor hele mooie projecten. De grote glazen wanden in de nieuwe rechtbank van Amsterdam bijvoorbeeld, die hebben wij mogen maken.’ Druk is het onophoudelijk, want er werd in de coronaperiode veel gebouwd en verbouwd in Nederland. En zoals Dennis van den Berg stelt: ‘Overal zit nu eenmaal glas in. Het is transparant, makkelijk en je kunt er snel mee bouwen. En het is 100 procent recyclebaar bovendien. In ons nieuwe pand hebben we ook ons productieproces verduurzaamd. We hebben voldoende zonnepanelen op het dak om helemaal te voorzien in onze eigen stroom.’

Rabobank

Bij de uitbreiding van het machinepark heeft DVDB Glas altijd kunnen rekenen op de support van de Rabobank, vertelt Dennis van den Berg. ‘Aanvankelijk hebben we nieuwe machines uit eigen middelen betaald, maar die zijn erg duur. Later heeft de Rabobank ons geholpen, op leasebasis. We hebben dat nu drie of vier keer op die manier gedaan en dat was iedere keer zo rond.’

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op via het contactformulier.

Christa Ehrlichhof 75
3059 LL Nieuwerkerk aan den IJssel
Tel. 0180-325804
Email. info@dvdbglas.nl

Openingstijden : Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 17.00 uur

 

2 + 2 =

KVK nr. 76768139 | Privacy Statement | © Copyright : DVDB Glas